Arhiva lunara: November 2014

Monitorizare si combatere

Monitorizarea si combaterea fenomenelor si a elementelor care pericliteaza stabilitatea structurilor sociale sunt esentiale pentru prezervarea modului de viata si a principiilor care ne ghideaza in relatiile noastre cu ceilalti membrii ai societatii din care facem parte.
Monitorizarea si combaterea antisemitismului sunt genul de activitati care trebuiesc conduse si sustinute atat de societatea civila cat si de autoritatile statului, ele fiind  esentiale pentru reducerea efectelor generate de rasism si intoleranta fata de minoritati.
Indiferenta majoritatii fata de minoritati este daunatoare si genereaza conflicte si situatii care contravin principiilor care stau la baza civilizatiilor emancipate.

Comisia Wiesel

Anul 2003 a fost anul in care Guvernul Romaniei a negat Holocaustul Romanesc iar Presedintele Romaniei l-a marginalizat.

Aduse la cunostinta publicului de MCA Romania, aceste fapte au fost condamnate de comunitatea internationala in modul cel mai ferm posibil. Ca urmare a reactiilor starnite de modul in care oficialitatile romane au inteles sa trateze Holocaustul Romanesc, Presedintele Romaniei nu a avut incotro decat sa permita formarea Comisiei Internationale pentru Cercetarea Holocaustului Romanesc.

Nationalism, extremism si terorism

TerorismTerorism– acte violente si destructive comise, in mod organizat, de indivizi, grupe de indivizi si state cu scopul de a intimida si de a impune modul lor de gandire, modul lor de actiune, modul lor de trai, ideologia, vointa si controlul asupra unei persoane, asupra unei grupe de oameni, asupra unei societati sau chiar asupra unor intregi natiuni.
Teroare – tema intensa si repetata indusa de indivizi, grupe de indivizi si/sau state prin comiterea consecventa, aleatorie sau/si sistematica a actelor de terorism sau prin implementarea unor norme de trai bazate pe principii care caracterizeaza terorismul.
Multi se vor intreba de ce legatura are antisemitismul cu terorismul: cele doua fenomene au stranse conotatii si se sustin unul pe celalalt. La urma urmei au ca tinta aceiasi oameni.

Copii teroristi – Mandria mamelor palestiniene

Copii teroristiTerorismul in general este un fenomen macabru si morbid care venereaza moartea pe care o transforma intr-un domeniu de activitate.

Mai repulsiv, mai grotesc, mai revoltator  decat terorismul in sine este implicarea si exploatarea copiilor in actiuni care le pune viata in pericol, fara ca ei nici sa nu realizeze acest lucru ( pana la o anumita varsta).

In timp ce copii europeni se joaca cu papusi si cu sisteme lego, copii palestinieni sunt indoctrinati cu ura fata de evrei, fata de Israel si fata de oricine si orice sta in calea celor care traiesc numai pentru a lua vietile celor care nu le urmeaza calea.

Evreii din Romania

Primii evrei au ajuns in zona Carpatica adusi fiind de legiunile romane. In perioada in care romanii luptau impotriva dacilor in zona noastra tot ei cotropeau si luptau impotriva evreilor in zona in care in prezent se afla Statul Israel. Primele asezari de evrei au aparut in Tara Romaneasca, in timpul Imperiului Otoman. Tot in aceiasi perioada apar si evreii care s-au asezat in Transilvania, ei venind din vestul Europei.

Holocaustul Romanesc 1940-1942

In cel de al doilea razboi mondial peste 300000 evrei au fost ucisi in zonele controlate de armata romana condusa de Maresalul Ion Antonescu.

Pogromul de la Dorohoi 1940

In anul 1940, Romania era o tara izolata de tratatele semnate intre puterile europene care imparteau teritoriile altora fara nici o retinere. Regimul Regelui Carol se confrunta cu un spirit national adanc umilit si dezamagit.

Apropierea de Germania, cedarea catre sovietici a Basarabiei si a nordului Bucovinei si starea generala de nemultumire a impins regimul Regelui Carol sa caute tapi ispasitori care sa sufere si sa plateasca pentru situatia in care Romania fusese pusa: strangerea relatiilor cu Germania era conditionata si de implementarea unei clare politici antisemite care de altfel era déjà implementata cu zel: in aceasta atmosfera evreii au fost desemnati ca fiind “tapii ispasitori” cei mai adecvati.

Pogromul de la Bucuresti 1941

Pe fondul unor disensiuni intervenite intre Maresalul Ion Antonescu si legionari, acestia din urma s-au revoltat impotriva armatei si a Maresalului.

Primele victime ale acestei revolte cunoscuta si sub numele de Rebeliune, au fost evreii sau “jidovitii” asa cum au fost numiti de legionari.

Pogromul de la Iasi 1941

La numai 6 luni dupa pogromul din Bucuresti, peste 13000 ( trei spre zece mii) evrei au fost ucisi in pogromul de la Iasi.

Pe data de 27 Iunie 1941, Maresalul Antonescu i-a ordonat comandatului militar de la Iasi  sa curete orasul de jidani.

Legea nr.105/2009

LEGE nr. 105 din 14 aprilie 2009

pentru ratificarea Protocolului adiţional, adoptat la Strasbourg la 28 ianuarie 2003, la Convenţia Consiliului Europei privind criminalitatea informatică, referitor la incriminarea actelor de natură rasistă şi xenofobă săvârşite prin intermediul sistemelor informatice
EMITENT:        PARLAMENTUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 278 din 28 aprilie 2009
Data intrarii in vigoare : 01/05/2009