Negationisti romani

Print Friendly

In Romania, negarea Holocaustului Romanesc este tratata cu toleranta si chiar cu intelegere: negationismul este justificat ca fiind o dovada a respectarii dreptului la libera exprimare. Societatea romaneasca traumatizata de faptul ca in timpul regimului comunist dreptul la libera exprimare era o crima capitala, devine astfel victima propriei sale traume: in Romania de astazi oricine poate spune orice despre oricine, in modul cel mai ofensiv posibil, in modul cel mai grosolan posibil fara ca cineva sa ii cheme pe cei care abuzeaza de dreptul la libera exprimare, la ordine si la decenta.

Abuzand de un drept constitutional, negationistii romani calca in picioare dreptul victimelor Holocaustului Romanesc la prezervarea memoriei lor ca parte din istoria poporului roman din care au facut parte. Negationistii isi bat joc de suferinta supravietuitorilor inca in viata. Ei au transformat negationismul intr-o sursa de venituri: ei  publica carti, scriu in publicatii si tin conferinte care ii transforma in personalitati mondene si lideri politici notorii.
Crizmatici si educati, negationistii romani se bucura de politica duplicitara a autoritatilor romanesti:
In fata forurilor internationale, autoritatile romanesti se mandresc cu legislatia adoptata pentru a combate rasismul, antisemitismul si negationismul.
Acasa, in fata cetatenilor romani, aceleasi autoritati, nu fac absolut nimic pentru a pune capat negarii Holocaustul Romanesc.
Pozand in patrioti, negationistii exploateaza din plin cateva elemente care ii fac atat de populari incat raman nepedepsiti chiar daca ei incalca legislatia in vigoare, in mod deliberat si repetat:
  • Exploateaza repulsia pe care poporul roman il are fata de comunism si ii acuza pe evrei ca ei au adus comunismul in Romania.
  • Exploateaza trauma prin care poporul roman a trecut in cei 60 de ani de comunism si ii arata pe evrei ca fiind vinovati de instaurarea regimului iudeo-bolsevic care a omorat milioane de romani.
  • Ii ridica la rang de eroi nationali pe cei care, in timpul celui de al doilea razboi mondial, s-au alaturat nazistilor si au luptat impotriva sovieticilor chiar daca ei sunt responsabili pentru exterminarea a sute de mii de evrei.
Combinand aceste elemente cu faptul ca in Romania moderna, capitolul Holocaustului Romanesc este exclus din  educatia pe care tinerii o primesc la scoala, negationistii reusesc sa recruteze discipoli din toate clasele si paturile sociale mizand pe ignoranta acestora.
Faptul ca ei sunt profesori universitari si politiceni, dizidenti care s-au opus regimului comunist,  face ca teoriile veninoase si tendentioase pe care le emit sa fie asimilate de multi tineri.
Din cei peste 740000 de evrei care traiau in Romania, intre cele doua razboaie mondiale, in prezent mai traiesc circa 6000 de evrei. Acestia sunt, in marea lor majoritate, batrani asistati atat fizic cat si financiar.
Antisemitismul din timpul celui de al doilea razboi mondial cat  si comunismul care a urmat,   au gonit evreii din Romania sau i-au transformat, pe cei care nu au plecat, in oameni fara indentitate religioasa si etnica.

In lipsa unor evrei romani cu constiinta si identitatea bine conturate, in lipsa unor institutii de stat bine pregatite si gata sa implementeze legislatia in vigoare, in lipsa unei dorinte sincere de a combate prejudecati, negationisti precum Paul Goma, Corneliu Vadim Tudor,  Profesor Gheorghe Buzatu si Profesorul Ion Coja, neaga Holocaustul Romanesc fara ca nimeni sa ii traga la raspundere pentru revizionismul istoric si denaturarea istoriei romanesti.

Descarca fisier: Ion Coja – Apel la memorial.pdf

Mai jos postam link-uri catre video-clipuri ale unei “Conferinte despre Holocaust” tinuta de Profesorul Ion Coja in Noiembrie 2008 in prezenta unor ziaristi germani.
Partea I:

Partea II:

Partea III:

Partea IV:

Partea V:

FacebookTwitterGoogle+