INTERNET

Print Friendly

Gruparile nationaliste si extremiste au existat , exista si vor exista intotdeauna: ele se dezvolta in societati in care libertatea de exprimare este unul dintre principiile cele mai adulate: astfel de grupari nu se pot naste, dezvolta si exista sub regimuri totalitare, acolo unde intoleranta, inflexibilitatea gandirii si drepturile civice sunt tratate ca o crima capitala.

Paradoxal, regimurile totalitare sunt efectul activitatilor conduse de gruparile nationaliste si extremiste care nu au fost monitorizate si combatute in mod eficient si la timp.

Societatile emancipate, construite pe principiile democratiei, pe principiile liberii gandiri si exprimare a opiniilor si a personalitatii fiecaruia dintre noi, sunt vulnerabile in fata indivizilor si a gruparilor nationaliste, extremiste si fundamentaliste: tocmai aceste principii sunt exploatate si manipulate de nationalisti, extremisti si fundamentalisti pentru a destabiliza si pentru a slabii sistemele si structurile sociale care le faciliteaza aparatia si le permit dezvoltarea.

Printre factorii de baza necesari pentru dezvoltarea unor astfel de grupari si curente extremiste se numara canale de comunicare necontrolate: daca in trecut crearea si intretinerea unor astfel de canale necesita eforturi sustinute , in prezent, printr-o simpla apasare a unui buton se pot propaga materiale, informatii si planuri de actiune, in toata lumea, cu viteza luminii.

Internetul a devenit si devine din ce in ce mai mult mediul prin care rasistii si extremistii comunica si instiga la ura si la violenta,  fara teama de a fi descoperiti, urmariti si anihilati inca inainte ca planurile si gandurile lor sa devina fapte, iar mesajele lor verbale sa fie transpunse in violenta fizica.

Internetul este exploatat din ce in ce mai mult si de miscarile nationaliste si extremiste care au renascut, s-au nascut si se dezvolta in Romania post-comunista. Aceste grupari comunica, prin intermediul  internetului, materiale si  mesaje care nu difera de cele publicate in urma cu 70 de ani.

In prezent, spre deosebire de trecut, astfel de mesaje ajung la destinatie nu in ore sau zile ci in secunde: in prezent, spre deosebire de trecut, mesaje rasiste, xenophobe, care incita la ura si la violenta sunt afisate nu numai pe peretii cladirilor si pe stalpi ci si pe ecranele calculatoarelor, in intimitatea camerii noastre, care ne fereste de ochii lumii.

In aceste conditii, persoane care in trecut nu ar fi fost expuse influentelor nefaste induse de propagarea extremistului si a teoriilor de conspiratie, devin tinta si viitoare victime ale mesajelor transmise in mod aleatoriu.

Ai cauta pe cei care propaga astfel de materiale si mesaje pe internet este precum a cauta acul in carul cu fan: din ce in ce mai multe site-uri, in limba romana, cu continut rasist, nationalist, legionar, xenofob sunt gazduite pe servere amplasate in Canada, Statele Unite si alte tari.

Acest fapt face ca ele sa nu fie nici monitorizate si nici combatute de autoritatile romanesti chiar daca Romania are legislatia care ii permite si o obliga sa actioneze altfel.

Nici faptul ca Romania a aderat la prevederile europene promulgate pentru a combate in mod eficient exploatarea Internetului pentru propagarea rasismului si a xenofobiei care se raspandeste mai repede decat sunt gata autoritatile sa recunoasca, nu schimba situatia.

Astfel, activand intr-o atmosfera de toleranta si chiar nepasare, extremistii si nationalistii romani reusesc sa recruteze din ce in ce mai multi adepti. Nu este de mirara ca publicatii notorii, ziare zilnice si tabloide citite de milioane de oameni, devin platforme de distributie a opiniilor rasiste si anti-Semite, la nivel national.

In aceasta sectiune a site-ului nostru vom posta link-uri catre site-uri care, in opinia noastra, sustin si propaga materiale si opinii care contravin normelor de buna convietuire  si care incalca dreptul individului la o viata linistita traita in siguranta si fara hartuiri si discriminari.

In acelasi timp avertizam ca ziare difuzate pe internet, permit, in cadrul forumurilor si a sectiunilor de reactii la articole, difuzarea materialelor care contravin legislatiei in vigoare, fara ca nici o autoritate si institutie de stat sa ia masuri care sa previna acest fenomen.

Mai jos publicam doua fisiere: primul contine  o lista cu site-uri nationaliste, rasiste si xenofobe in limba romana: cel de al doilea fisier contine o lista cu clipuri video antisemite in limba romana accesibile pe internet.

Tinand seama ca nu dorim sa devenim nici distribuitorii si nici  agentia de publicitate a unor astfel de site-uri care incita la ura, la rasism si la intoleranta,fisierele pot fi accesate numai cu  parole pe care o vom furniza in urma unei solicitari trimise la adresa de email mca. romania@ gmail.com   

Ne rezervam dreptul de a furniza aceasta parola numai persoanelor si institutiilor pe care le putem indentifica si care nu intra in categoria celor care consuma, produc si difuzeaza materiale de genul celor care pot fi vizionate la in site-urile listate in fisierele noastre.

Descarca fisiere PDF:

lista-site-uri-nationaliste-extremiste-legionare-in-limba-romana

lista-youtube-clipuri-video-antisemite-in-limba-romana

 

FacebookTwitterGoogle+