Comisia Wiesel

Print Friendly

Anul 2003 a fost anul in care Guvernul Romaniei a negat Holocaustul Romanesc iar Presedintele Romaniei l-a marginalizat.

Aduse la cunostinta publicului de MCA Romania, aceste fapte au fost condamnate de comunitatea internationala in modul cel mai ferm posibil. Ca urmare a reactiilor starnite de modul in care oficialitatile romane au inteles sa trateze Holocaustul Romanesc, Presedintele Romaniei nu a avut incotro decat sa permita formarea Comisiei Internationale pentru Cercetarea Holocaustului Romanesc.

Prezidata fiind de Profesorul Elie Wiesel, aceasta comisie este cunoscuta si sub numele de Comisia WIESEL.

Comisia WIESEL a fost formata din membrii evrei si ne-evreii, atat din Romania cat si din strainatate. Lucrarile comisiei s-au desfasurat in Romania si in Israel. Demn de mentionat este faptul ca printre membrii acestei comisii s-au aflat si persoane cunoscute pentru ostilitatea lor fata de Holocaustul Romanesc.

Dupa aproape un an de dezbateri, de analize multiple a materialelor si a documentelor aflate in arhivele din Romania, din SUA si din Israel , Comisia WIESEL a publicat RAPORTUL FINAL pe care il puteti gasii atasat aici.

RAPORTUL FINAL publicat de Comisia Wiesel este documentul principal care atesta Holocaustul Romanesc si dimensiunile sale. El este un punct de referinta si un document care nu poate fi nici negat si nici ignorat.

 

FacebookTwitterGoogle+