Administratia Prezidentiala decoreaza un sustinator al Miscarii Legionare

Octav Bjoza
Print Friendly

MCA Romania ia act, cu dezamagire, de decizia Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, de a acorda Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler unui detinut politic care se afisează public cu un partid sustinator al Miscarii Legionare si al neo-nazismului.

Condamnarea atrocitătilor comise de dictatura comunista este o datorie a fiecarui om politic din Romania. Sistemul criminal comunist l-a aruncat in inchisoare pe domnul Octav Bjoza, presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, i-a distrus viata, i-a persecutat familia si i-a refuzat drepturile universale ale oricarei fiinte umane. Aceste crime comise de regimul comunist nu anuleaza crimele comise de legionari impotriva evreilor din Romania. Faptul că, in Romania post-comunista, domnul Bjoza a ales sa impărtaseasca idealurile Miscarii Legionare, sa omagieze ideile si credintele acestei miscari politico-religioase criminale, este profund regretabil.
Președintele Romaniei insa, prin puterea in increderea cu care a fost investit, are obligatia a trasa linia fina dintre eroul anti-comunist si participantul activ la activitati omagiere a unei Miscari criminale antisemite.
Decorarea unui sustinator, declarat, al Miscarii Legionare, cu Ordinul National „Steaua Romaniei” poate fi interpretata ca o omagiere adusa, de Administratia Prezidentiala, acelei miscari nationalista, fascista, criminala.
Fara condamnarea explicită a Miscarii Legionare, fara delimitarea clara a Administratiei Prezidentiale de ideile Miscarii Legionare propovaduite activ, imbratisate, omagiate si date drept exemplu de catre domnul Bjoza, Presedintele Romaniei, pentru noi, a semnat un dezamagitor act de populism.

Descarca comunicatul complet:

2014 12 23 – MCA – Comunicat de Presa – Administratia Prezidentiala decoreaza un sustinator al Miscarii Legionare

FacebookTwitterGoogle+