Primarul Constantei – Dl. Radu Mazare defileaza in pas de gasca imbracat in uniforma nazista

Procuror_zvastica_-_Radu_Mazare_tinuta_ofiter_nazist___
Print Friendly

In cadrul unei prezentari de moda care a avut loc la Mamaia, Dl Radu Mazare, Primarul Constantei si membru de seama al Partidului Social Democrat ( PSD) a defilat pe scena, in fata a mii de oameni, in pas de gasca, imbracat in uniforma nazista. Fiul sau, in varsta de 15 ani, a defilat si el, langa tatal sau, in pas de gasca si imbracat in uniforma de soldat german nazist.

Aceasta aparitie stranie si groteasca a fost facuta publica de MCA Romania: pe data de 20 Iulie 2009,  a adresat un protest/sesizare Procurorului General al Romaniei si Presedintelui PSD. ( vezi documente atasate mai jos)

Sesizarea emisa de MCA Romania a fost facuta publica in intreaga lume. ( vezi documente atasate mai jos)

In ciuda zgomotului mediatic, Dl Radu Mazare a persistat in a isi apara aparatia prin explicatii greu de acceptat. Numai dupa ce a primit o adresa din partea Centrului Simon Wiesenthal ( vezi documente atasate mai jos) Dl Primar Mazare a realizat gravitatea faptei sale.

Pe data de 22 Iulie 2009 , Dl Mazare a emis o scrisoare  pe care a adresat-o Centrului Simon Wiesenthal, Ambasadei Statului Israel in Romania si Centrului MCA Romania. ( vezi documente atasate mai jos).

In timp ce Dl Primar adresa scuzele sale catre institutiile mai sus mentionate, pe site-ul sau, pe internet, a fost afisat material cu continut antisemit de o virulenta atroce. ( vezi documente atasate mai jos). Materialul expus miilor de vizitatori care au accesat site-ul Dlui Primar, in special din cauza scandalului pe care  el l-a declansat, a ramas afisat zile intregi in ciuda faptului ca afisarea unui astfel de material contravine Legii 107/2006.

La aceiasi data procurorii parchetului din Constanta au anuntat demararea unei anchete pe baza sesizarii inaintate de MCA Romania. ( vezi documente atasate mai jos)

FacebookTwitterGoogle+